Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autojen vastustamiseen ei pian ole syytä

Onko autoilun vastustuksessa taustalla halu rajoittaa ja hallita ihmisten vapaata liikkumista eikä niinkään saasteiden pelko?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaupunkisivuilla (HS 23.1.) käsiteltiin Helsingin liikennesuunnittelua. Vastakkain olivat autot ja muut teiden käyttäjät.

Eikö autoa aja ihminen? Miksi autoilija oli esineellistetty pelkäksi koneeksi – autoksi – ja pyöräilijät ja kävelijät esitettiin autoilijaa sympaattisempina?

Liikennesuunnittelijat korostavat, että liikennettä suunnitellaan kaikille eikä vain autoilijoille. Asiaa on vaikea uskoa, kun seisoo punaisissa valoissa tyhjällä tiellä.

Nyt suunniteltava pikaraitiotie, Raide-Jokeri, on julkisuudessa olevan suunnitelman mukaan kaikkea muuta kuin pika. Suunnitellulla tiheällä pysäkkiverkolla matka Itäkeskuksesta Espooseen kestää niin kauan, ettei kukaan, jolla on muutakin tekemistä kuin vain istuskella raitiovaunussa, valitse sitä kulkuvälineekseen.

Lisäksi raitiovaunut ovat herkkiä häiriöille – sen totesin viikonlopun lumisateessa. Jos bussit ovat reitillä nykyisin täysiä, niin aivan varmasti uutta junarataa edullisempaa olisi hankkia linjalle lisää busseja.

Muutaman vuoden kuluttua diesel- ja bensamoottorit ovat historiaa ja ne on korvattu sähkömoottoreilla.

Autoista tulee yhtä saasteettomia ja äänettömiä kuin raitiovaunuista. Silloin autojen vastustuksen pääperustelutkin ovat poissa.

Vai onko autoilun vastustuksessa sittenkin taustalla halu rajoittaa ja hallita ihmisten vapaata liikkumista eikä niinkään saasteiden pelko?

Eero Castrén

yrittäjä, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat