Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hossan suuri tarina ei synny tarinoimalla

Tarvitaan useita ”kovia palveluita”.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Professorit Juha Pentikäinen ja Hannu Kahakorpi sekä tohtori Pekka Huttu-Hiltunen tarinoivat hienoin sanakääntein tulevan Hossan kansallispuiston puolesta (HS Mielipide 21.1.).

On arvokasta, että tarinat kaivetaan esiin ja hyödynnetään matkailussa, mutta tarinat ja tutkimukset eivät ikävä kyllä yksinään saa aikaan matkailuvirtoja.

Jotta saadaan lisää matkailutuloja, tarvitaan useita ”kovia palveluita”, kuten majoitukset, hyvät liikenneyhteydet ja ohjelmapalvelut, ja ennen kaikkea maailmalle asti kurkottavia, osaavia myyntimiehiä ja -naisia. Kansallispuiston status ei vielä kesää tee, ei Hossassa eikä missään muuallakaan.

Toivottavasti kirjoittajien ehdottamia vedenalaisia tutkimuksia ja kuvauksia ei aloiteta verovaroin – ei ainakaan ennen kuin on varmistuttu siitä, että niitä pystytään matkailumarkkinoinnissa konkreettisesti hyödyntämään.

Uskoisin, että Lapin yliopiston ja Helsingin yliopiston professoreilla olisi valmista osaamista ja resursseja lähteä sankoin joukoin tallentamaan Hossan historiaa sanojensa mukaan monitieteisesti, -taiteellisesti ja -mediaisesti.

Nykyään tämä on hyvin yksinkertaista. Netistä saa kohtuurahalla laadukkaita kameroita ynnä muita monimediaisia tallennusvälineitä.

Näiden lisäksi tarvitaan ripaus intoa ja intohimoa sekä aimo annos kädet savessa -tekemisen meininkiä.

Kaj Järvinen

yrittäjä, filosofian maisteri, Janakkala

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat