Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääkaupungin kehitystä ei saa estää

Pääkaupunkiseudulla ei ole varaa tekohengittää kuihtuvia maakuntia.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat uutisoi (Kaupunki 25.1.), että Helsinki joutuu tänä vuonna maksamaan 20 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän kuntaverotuloistaan maakunnille kuntien valtionosuuksien tasausjärjestelmän kautta. Samaan aikaan kaupungin verotulot ovat työttömyyden kasvun vuoksi vähentyneet. Myös Espoon maksuosuus on kasvanut.

Pääkaupunkiseudun asuntotuotannon hitaus jarruttaa koko maan talouskasvua. Asuntopulan helpottamiseksi tarvittava asuntotuotanto vaatisi euroja niin kaavoitukseen, infraan kuin julkiseen liikenteeseenkin.

Pääkaupunkiseudulla ei ole varaa maksaa lähes puolta miljardia euroa vuodessa kuihtuvien maakuntien tekohengitykseen. Vapaan liikkuvuuden Suomessa jokaisella ihmisellä on oikeus muuttaa haluamaansa asuinkuntaan, eikä yhdellekään kansalaiselle varmasti ole yllätys, että elinkustannukset ovat maaseudulla suuremmat.

On Suomen etu, että pääkaupunkiseutu elinkeinoelämän kärkenä voi hyvin ja kehittyy. On typerää tylsyttää kotimaamme nuolenkärkeä vain keskustalaisen aluepolitiikan nimissä.

Eemil Nuuttila

puheenjohtaja, Helsingin Kokoomusnuoret

Wiking Vuori

puheenjohtaja, Stadin Demarinuoret

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat