Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työtarjoukset ovat hyvä työllistämisen väline

Täyttyneistä työpaikoista noin puolet täyttyi työtarjousten kautta tai muuten te-toimistojen työnhakijalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Marko Rantaison (HS 22.1.) sekä nimimerkkien Työnantaja ja Uravalmentaja (HS 24.1.) mielipidekirjoitukset te-toimistojen työtarjousten käytöstä edellyttävät vastauksia ja täsmennyksiä työhallinnon näkökulmasta.

On ikävä kuulla, että kokemukset työtarjouksista ovat olleet kielteisiä. Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimusten mukaan työtarjouksella on kuitenkin selkeä rekrytointiprosessia tehostava vaikutus.

Marraskuussa 2015 te-toimistoissa oli 342 000 työtöntä työnhakijaa ja 60 000 avointa työpaikkaa. Täyttyneistä työpaikoista noin puolet täyttyi työtarjousten kautta tai muuten te-toimistojen työnhakijalla.

Työnantajat hyötyvät työtarjouksista siten, että työpaikat täyttyvät nopeammin. Työnhakijoilla työtarjoukset lyhentävät työttömyyden kestoa etenkin nuorilla.

Te-palveluja käyttäneet työnantajat ja työnhakijat ovat asiakaskyselyjen perusteella yleisesti tyytyväisiä te-palveluihin. Työnantajille te-palvelut ovat eniten käytetty rekrytointikanava. Yritykset myös kertoivat, että ne löytävät uuden työntekijän todennäköisimmin juuri te-palvelujen kautta.

Vaikka tehtyjen asiakastutkimusten palautteet te-palveluista ovat yleisesti myönteisiä, meillä on edessämme paljon työtä palvelujemme kehittämisessä. Esimerkiksi työtarjousten osuvuudessa on parantamisen varaa. Alueellista kohtaamattomuutta synnyttää se, että työpaikat ja työnhakijat sijaitsevat usein maantieteellisesti eri alueilla.

Työnvälitystä kehitetään koko ajan. Esimerkiksi yhteistyötä yksityisten työnvälityksen toimijoiden kanssa tiivistetään. Yhtenä kehittämisen painopisteenä ovat digitaaliset ratkaisut. Myös te-toimistojen yhteistyötä yrittäjäjärjestöjen ja yritysten kanssa vahvistetaan. Viime vuonna te-toimistojen asiantuntijat tekivät lähes 20 000 käyntiä yrityksiin. Kokemustemme mukaan yrityslähtöinen toimintatapa tehostaa työnhakijoiden ja työpaikkojen yhteensovittamista ja lisää niin sanottujen piilotyöpaikkojen löytymistä.

Te-toimistojen asiantuntijat tekevät töitä kovan paineen alla nykyisessä työmarkkinatilanteessa ja tekevät parhaansa. Hyvällä yhteistyöllä voimme kaikki vaikuttaa siihen, että saamme Suomen taas nousuun.

Jarmo Palm

työmarkkinaneuvos

työ- ja elinkeinoministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat