Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt pitää ponnistella nuorten hyväksi

Päättäjien pitäisi nyt ottaa lusikka kauniiseen käteen ja nähdä, että suomalaisen osaamisen lisäämisellä ja uusilla innovaatioilla voidaan luoda talouskasvua.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Juhlapuheissa korostetaan, että osaaminen ja innovaatiot nostavat kansainvälistä kilpailukykyä. Päättäjien pitäisi nyt ottaa lusikka kauniiseen käteen ja nähdä, että suomalaisen osaamisen lisäämisellä ja uusilla innovaatioilla voidaan luoda talouskasvua.

Teollisuudessa on jo menetetty paljon työpaikkoja, eikä niiden takaisin saaminen käy helposti. Pitää siis kehittää uusia menetelmiä ja toimia.

Esimerkiksi peliteollisuuden alalla Suomella on viime vuosina ollut menestystä. 2000-luvulla Suomi oli vielä vahva puutalopakettien viejämaa. Nyt esimerkiksi Viro on ajanut Suomen ohi. Puutaloteollisuudessa ei ole tarpeeksi panostettu tuotekehitykseen ja tutkimukseen. Ei ole otettu tarpeeksi huomioon asiakkaiden näkemyksiä eikä ole tehty asiakkaille räätälöityjä ratkaisuja.

Helsingin yliopisto on rankattu kansainvälisessä vertailussa sadan parhaan yliopiston joukkoon maailmassa. Ovatko yliopistojen ja koulutuksen rajut leikkaukset edistämässä vientiä ja luomassa talouskasvua?

Valtionvelan kasvua halutaan ymmärrettävästi hillitä, mutta näillä leikkaustoimilla velka ei ole vielä lähtenyt laskuun.

Nuorissa on tulevaisuus.

Päättäjien pitää nyt näyttää, ettei tämä ole pelkkä fraasi. Heidän on aidosti ponnisteltava nuorten tulevaisuuden mahdollisuuksien parantamiseksi.

Suomalainen tutkimus- ja innovaatiotoiminta kunniaan.

Matti Pöhö

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat