Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oleskeluluvan saaneet muuttotappioalueille

Muuttotappioalueilla perheasunnon saa jopa viiden kuuden euron neliövuokralla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin mukaan Suomeen saapuneiden oleskeluluvan saavien määrä noussee jopa 14 000:een. Näille pyritään löytämään asuntoja nyt yksityisiltä markkinoilta, ja asuntopulan ennakoidaan kärjistyvän keväällä äärimmilleen.

Ei ole mitään järkeä pyrkiä asuttamaan heitä asuntopulan riivaamaan ruuhka-Suomeen. Suomessa on runsaasti muuttotappioalueita, joissa työttömyyden, poismuuton ja heikon kysynnän takia on tarjolla paljon hyväkuntoisia vuokra-asuntoja ja joissa vuokrataso on murto-osa kalliimpien alueiden vuokrista. Muuttotappioalueilla perheasunnon saa jopa viiden kuuden euron neliövuokralla, pienemmänkin asunnon alle kymmenen euron neliövuokralla.

Sisäministeriö onkin esittänyt toiveen, että muuttotappioalueille asutetut turvapaikansaajat pyrkisivät kotoutumaan nykyisille paikkakunnilleen eivätkä ryhtyisi muuttamaan kaupunkeihin. Tämä toive toteutuu parhaiten, kun turvapaikanhakijoiden muuttohankkeita ei ryhdytä tukemaan taloudellisesti yhteiskunnan varoilla.

Pekka Pinomaa

varatuomari, tietokirjailija

Arona, Italia

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat