Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakkolaeista voisi seurata konkurssiaalto

Monet alihankkijat eivät tässä taloustilanteessa kestä pienintäkään häiriötä toiminnassaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hallituksen pakkolakiesitys on aiheuttanut pattitilanteen työmarkkinajärjestöjen neuvotteluille. Normaalioloissa Elinkeinoelämän keskusliitto olisi jo parkuen hyväksynyt työntekijäpuolen nollatarjouksen, mutta nythän se ei kannata, kun vielä parempaa on luvassa ihan parlamentaarisin voimin: odotellaan hallituksen lakeja ja syksyn liittokierrosta, missä voidaan sitten kiristää lisää.

Sen verran hallitus tulee työntekijääkin toki vastaan, että kansanedustaja Arto Satonen (kok) reiluna miehenä ennätti jo lupaamaan, että ei välttämättä edellytä palkkojen alentamista. Työajan pidentäminenkin kuulemma käy. Tällaisellakin logiikalla voi vallan mainiosti johtaa kokoomuksen eduskuntaryhmää. Surullisinta on, että tämä hallituksen EK:lle tarjoama perälauta johtaa työrauhan rikkoutumiseen.

Suuret kansainväliset yritykset, joiden edusmiehenä EK toimii, kestävät vallan mainiosti muutamien viikkojen lakot ja vaikka muutaman viikon työsulut vielä päälle, jos tarve vaatii. Väännetään hiukan Kiinassa hantaakia tai tyhjennellään vanhoja varastoja.

Toisin on pienten alihankkijoiden laita. Monet niistä eivät tässä taloustilanteessa kestä pienintäkään häiriötä toiminnassaan. Yksikin viivästyminen tai tilauksen peruuntuminen voi koitua paljon kalliimmaksi kuin työntekijän kesälomaraha.

Palkanalennuksia perustellaan niiden työllisyyttä lisäävillä vaikutuksilla. Tämä on täyttä puppua. Se, mitä ei osinkoina jaella pitkin maailmaa, voidaan investoida vaikkapa robottiin, joka hoitaa viiden ihmisen työt.

Mikko Nurmo

Valkeakoski

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat