Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työpaikat tuovat lapsiperheitä

Opiskelijoiden muutto syksyisin vääristää tilastoja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kirjoitus kuntien välisestä muuttoliikkeestä (HS 27.1.) antoi mielikuvan, että vain maakuntien keskuskaupungit ovat saaneet muuttovoittoa ja tulomuutto kehyskuntiin on romahtanut. Viime vuoden tilastoihin perustuvan uutisen mukaan vain joka neljäs Suomen kunta sai muuttovoittoa.

Suonenjoen kaupunkiin muutti viime vuonna 324 ihmistä, ja muuttovoitoksi jäi 24. Tämä on Kuopion jälkeen Pohjois-Savon kuntien toiseksi suurin muuttovoitto. Suonenjoen nettomuuttovoitto on suurempi kuin koko Ahvenanmaan, missä plussaa jäi 17 ihmistä. Tästä huolimatta jutun kartassa Ahvenanmaa oli merkitty plussaa osoittavalla sinisellä ja Suonenjoki heikommalla harmaalla.

Väkiluku- ja muuttoliiketilastoja ”vääristää” opiskelijoiden tulo keskus- ja kakkoskaupunkeihin syksyisin. Opiskelijoiden on muutettava kirjansa opiskelupaikkakunnalle, jos he aikovat nauttia opiskelupaikkakuntansa eduista. Tuhansien nettomuuttovoitto selittyy pitkälti tällä.

Muuttovoittoon päästäkseen kunnassa on oltava työpaikkoja. Työpaikat tuovat kuntaan nuoria lapsiperheitä. Suonenjoen muuttovoiton takana on monipuolinen elinkeinorakenne, toimivat asuntomarkkinat ja hyvät palvelut. Myös sijainti Kuopion ja Jyväskylän kehityskäytävän puolivälissä auttaa asiaa.

Erkki Paukkunen

kaupunginhallituksen

puheenjohtaja, Suonenjoki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat