Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko salamyhkäisten verosopimusten aika ohi?

Verokikkailuun voidaan puuttua vain, jos valtiot lopettavat veronkierron mahdollistamisen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Siinä missä kansalaistenkin tulee tehdä veroilmoitus, täytyy yhtiöiden maksaa oikeudenmukainen määrä veroja kattaakseen osansa yhteiskunnan kuluista, kuten infrastruktuurin ja koulutuksen järjestämisestä. Veronkierrosta on kuitenkin tullut varsinaista kilpailua yrityksissä.

Nykyisin veronkierto on aivan liian helppoa verosääntöjen monimutkaisuuden ja maiden puutteellisen yhteistyön vuoksi.

Tarkkaälyiset asiantuntijat bongaavat porsaanreikiä ja etsivät kiertoteitä verojen välttelemiseksi. Aika ajoin veronkierron puolesta toimiva massiivinen koneisto nousee huomion keskipisteeksi, kun jokin monikansallinen suuryhtiö jää rysän päältä kiinni. Veronmenetykset kuitenkin unohtuvat pian uutisvirtaan, kunnes taas seuraava hampurilaisyritys käyttää Luxemburgin tai Caymansaarien palveluita hyväkseen.

EU on käynnistänyt yhtiöverotuksen laajan remontin. Sen suhteen on nyt oltava optimistinen. Komission esittämillä uusilla toimilla yhdenmukaistetaan verolainsäädäntöä porrastetusti kaikissa 28 EU-maassa. Tarkoituksena on estää kaikkein yleisimmät menetelmät, joilla yritykset välttelevät verojen maksua.

Keskeinen tavoite on voittojen oikeudenmukainen verottaminen siellä, mistä ne ovat peräisin. Lainsäädännön ja yhteistyön tiivistämisen ohella avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisääminen Euroopassa ovat oivallisia toimia ja ovat EU:n arvoja sinänsä.

Oikeudenmukaisempi ja tehokkaampi yritysverotus voidaan saavuttaa maailmanlaajuisesti. On ryhdyttävä sanoista tekoihin, sillä verokikkailuun voidaan puuttua vain, jos valtiot lopettavat veronkierron mahdollistamisen.

Liisa Jaakonsaari

europarlamentaarikko

Bryssel, Belgia

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat