Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairaaloista pitäisi tehdä hyvinvoinnin keskuksia

Millä keinoin asiakkaiden viihtyvyys paranisi?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tuntuu, että kaiken sote-alueiden määrän ja kuka hallitsee mitäkin -höpötyksen aikana unohdetaan ajatella terveydenhuoltoa laajemmin. Mielestäni sairaalamallia saa muuttaa ja käytäntöjä uudistaa.

Olisi pohdittava sairaalan rakentamista niin isoksi, että pari kerrosta voisi olla yksityisten lääkärifirmojen, silmäasemien, kuntopisteiden, uimatilojen, yhteisten kaupunkisaunatilojen, luentosalien, day span tai muiden sellaisten käytössä.

Sairaalat voisi nähdä kokonaisvaltaisempina kaupunkilaisten hyvinvoinnin yksikköinä. Ei vain sairastuneiden hoitopaikkana vaan myös osana terveiden ihmisten fyysisen ja psyykkisen terveyden ylläpitoa. Palvelujen saatavuus saman katon alla helpottaisi monia. Yhteistyö auttaa kaikkia.

Olisiko uudenlaiseen sairaalaan lisättävä nykyistä miellyttävämpiä kahviloita, oleskelutiloja, suihkulähteitä, leikkipaikkoja tai lapsiparkkeja, jotta sekä asiakkaiden että vierailijoiden viihtyvyys paranisi? Voisiko jo joissain vanhainkodeissa kokeiltua lemmikkivierailuajatusta soveltaa myös sairaaloissa?

Vertailun vuoksi voi miettiä lentokenttien palveluja ennen ja nyt. Ennen kentät olivat vain paikkoja, joista lähdettiin ja joihin tultiin. Nyt ihmisten halutaan viihtyvän lentokentillä.

Luultavasti viimeistään tässä vaiheessa löytyy myös se henkilö, joka kysyy, millä tämä kaikki rahoitettaisiin. Kun kerran kuitenkin tehdään investointeja, yritetään miettiä ne fiksuiksi ja kerralla pitkäksi ajaksi eteenpäin.

Jos halutaan olla edelläkävijöitä, on ajateltava rohkeammin ja rikottava olemassa olevia rajoja. On uskallettava lyödä hullujakin ideoita pöydälle sen sijaan, että aina mietittäisiin, ettei mikään kuitenkaan onnistu.

Johanna Kärki

Mikkeli

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat