Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itäinen rantarata helpottaisi asuntopulaa

Itä on luonnollinen kasvusuunta Helsingin työssäkäyntialueelle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Samaan aikaan kun kabineteissa visioidaan Suomenlahden alittavaa tunnelia Helsingistä Tallinnaan, odottaa Suomen rataverkko edelleen laajentumista pääkaupunkiseudulta itään. Kun itäisen rantaradan rakentamisen tsaarinaikainen vasta-argumentti on ollut vanhentunut jo toista vuosisataa, on sen rakentaminen ajankohtaisempaa kuin koskaan.

Helsingin Sanomat uutisoi pääkaupunkiseudun huutavasta asuntopulasta (Kaupunki 26.1.). Jutun mukaan seudulle tulisi rakentaa tulevaisuudessa jopa 14 000 asuntoa vuodessa. Kiihtyvästä kaupungistumisesta johtuvan asuntopulan epäillään muodostuvan jopa koko valtakunnan talouskasvun tulpaksi.

Helsinki ja koko Suomi tarvitsevat itäistä rantarataa helpottamaan pääkaupunkiseudun asuntopulaa. Itä on luonnollinen kasvusuunta Helsingin työssäkäyntialueelle, johon rantaradan rakentaminen olisi omiaan. Idässä on valmiit puitteet asutuskeskusten laajentamisille Porvoossa, Loviisassa, Kotkassa ja Haminassa.

Asuntotarjontakin on esimerkiksi Kotkassa kohdillaan. Kotkassa keskusta-asunnon neliöhinta on 1 100–1 500 euroa. Jo nyt yhä useammat Helsingissä työskentelevät muuttavat halvan asumisen perässä Kotkaan. Tämän kehityksen tukeminen on yksi ilmiselvä ratkaisu pääkaupungin asuntopulaan. Tätä kehitystä tukee parhaiten nopean raideyhteyden rakentaminen.

Pääkaupunkiseudun asuntopula on koko valtakunnan ongelma, johon valtiolla on mahdollisuus vastata iskemällä monta kärpästä yhdellä iskulla.

Rantaratainvestoinnilla olisi myös suuri taloutta elvyttävä vaikutus. Se auttaisi myös rakennemuutoksen runtelemaa kaakonkulmaa nousemaan uudelleen jaloilleen.

Joona Mielonen

Kotka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat