Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaisa-talon kirjasto ei ole entisensä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin yliopiston ja meidän kaikkien ylpeydenaiheesta Kaisa-talon kirjastosta on tullut erinomainen kohtaamispaikka ja luku- ja opiskelutila keskellä Helsinkiä metroaseman kyljessä. Yliopiston pääkirjastossa on laajasti eri alojen tuoreita julkaisuja ja lehtiä painetussa muodossa – tai tarkemmin sanottuna oli. Helsingin Sanomien mukaan yliopiston kirjasto lopettaa säästösyistä 1 500 lehtitilausta (26.1.). Yliopiston kirjaston sanomalehtien lukutilan tiedotteessa on pitkä luettelo lakkautetuista lehtitilauksista ja lopuksi toteamus: ”Sanomalehtialueelle jäävät lehdet ovat lahjoituksia.”

Lehtihyllyltä löytyy Ahjo, Aikalainen, Antimilitaristi, China Today, ja niin edelleen. Aikakausilehtien lukutilan hyllystö on kuin hävityksen kauhu: kaikki mielestäni tärkeät aikakausilehdet ovat poissa. Tilalla ovat muun muassa Herätkää! ja Beijing Review sekä paljon tyhjiä lehtilokeroita.

Helsingin yliopisto on arvovalinnan edessä: luovuttaako se modernit kirjastotilat lahjoitettujen lehtien taustaryhmien ajatusten arvovaltaiseksi jakelupisteeksi, vai lopettaako se kokonaan sanoma- ja aikakausilehtien esille panon kirjaston tiloissa. Tietenkin on olemassa kolmaskin vaihtoehto: kirjastosta tulee taas kirjasto.

Olavi Kauppila

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat