Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päiväkerho tarjoaa hyvän vaihtoehdon

Seurakunnilla on pitkä kokemus varhaiskasvatuksen järjestämisestä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lapsi- ja perhejärjestöt ovat huolissaan siitä, että vanhempia voidaan jymäyttää päivähoitopaikan valinnassa ja että moninainen kerhotoimintakin voidaan lukea varhaiskasvatukseksi (HS Kotimaa 26.1.).

Seurakunnilla on pitkä kokemus varhaiskasvatuslakiin kirjatun muun varhaiskasvatuksen järjestämisestä. Päiväkerhotoimintaa on järjestetty jo 70 vuoden ajan. Vuosien saatossa toiminta on monipuolistunut, vakiintunut ja vahvasti ammatillistunut.

Seurakuntien päiväkerhoissa oli vuonna 2014 lähes 42 500 lasta, mikä on 23 prosenttia 3–5-vuotiaiden ikäluokasta.

Päiväkerhossa jokainen lapsi kohdataan yksilönä. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan lasta osallistaen, hänen tarpeensa ja elämänvaiheensa huomioon ottaen.

Päiväkerhossa lapsi leikkii, liikkuu, tutkii, kokee asioita taiteen kautta ja itseään ilmaisten. Pienessä ja tutussa ryhmässä lapsi voi solmia ystävyyssuhteita ja opetella yhdessä olemista toisten kanssa.

Päiväkerhojen ohjaajat ovat suorittaneet lapsi- ja perhetyön perustutkinnon (lastenohjaaja), jonka on todettu edustavan monipuolisesti varhaiskasvatuksen osaamista ja antavan hyvät varhaispedagogiset valmiudet.

Kirkolla ei ole omaa varhaispedagogiikkaa, vaan päiväkerhotoiminnassa sitoudutaan yleisiin varhaispedagogisiin periaatteisiin. Kirkon varhaiskasvatuksen tavoitteet ovat linjassa varhaiskasvatuslain kymmenen tavoitteen kanssa.

Kaikkea seurakunnan toimintaa ohjaavat seurakuntatoiminnan turvallisuusohjeet. Päiväkerhomaksut ovat pieniä, ja paikoin toiminta on maksutonta.

Seurakunnan päiväkerho on yksi mahdollisuus muiden varhaiskasvatuspalveluiden joukossa. Se tarjoaa hyvän ja laadukkaan vaihtoehdon silloin, kun lapselle riittää osa-aikainen varhaiskasvatus.

Raija Ojell

varhaiskasvatuksen asiantuntija

Päivi Kähkönen

johtaja, Kirkkohallitus, kasvatus ja perheasiat

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat