Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raide-Jokeri palvelee myös autoilijoita

Omalla väylällään kulkeva pikaratikka olisi tärkeä parannus Espoon ja Helsingin joukkoliikenteeseen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Eero Castrén kysyi mielipidesivulla (HS 27.1.), onko autoilun vastustuksessa taustalla halu rajoittaa ja hallita ihmisten vapaata liikkumista eikä niinkään saasteiden pelko.

Ani harva vastustaa autoilua. Se on yksi liikennemuoto, jota tarvitaan kaupungeissa ja maaseudulla. Kasvavan metropolialueen liikennesuunnittelussa täytyy kuitenkin huomioida, että auto on liikennemuodoista eniten tilaa vievä ja saastuttavin.

Vaikka autoilun päästöt saataisiin kuriin ja tilalle sähkö- ja kaasuautoja, pahenevat liikenneruuhkat olisivat yhä ratkaisematta.

Raide-Jokerin kaltaiset hankkeet voivat helpottaa ruuhkia. Toisin kuin Castrén kirjoitti, pikaratikka sujuvoittaisi kymmenientuhansien ihmisten päivittäistä liikkumista. Nykyisellä 550-runkolinjalla on arkisin liki 40 000 nousua. Matkustajista vain pieni osa kulkee koko matkan Westendistä Itäkeskukseen.

Linjan kapasiteetti on jo äärimmillään ja liikennöinti epäluotettavaa. Bussien lisääminen ei ratkaise muun liikenteen seassa matelevan linjan ongelmia kuten jonojen syntymistä.

Omalla väylällään kulkeva pikaratikka olisi tärkeä parannus Espoon ja Helsingin joukkoliikenteeseen. Se pystyy palvelemaan bussiin verrattuna jopa nelinkertaista matkustajamäärää. Tämä on autoilijoidenkin etu.

Risto Nevanlinna

kaupunginvaltuutettu (vihr), Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat