Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi parvekkeita ei voisi rakentaa bulevardien ylle?

Mieluummin välttäisin makuuhuoneiden sijoittamista vilkkaan liikenteen puolelle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaupunkisivuilla kerrottiin (HS 27.1.) Helsingin kaupungin vilkkaiden sisääntuloteiden bulevardisoinnin suunnittelusta.

Jutussa kiinnitti huomiotani kaupunkisuunnitteluviraston projektipäällikön Anu Kuutin päätelmä ”parvekkeita pystytään tekemään vain lännen ja lounaan puolelle”. Tällä hän käsittääkseni tarkoitti sitä, että vilkkaan kadun puolelle ei voida rakentaa parvekkeita.

Ottamatta kantaa bulevardien mielekkyyteen ihmettelen sitä, että hienoissa havainnekuvissa suunniteltujen bulevardien varrella jalkakäytävillä käyskentelee ja kahviloissa istuskelee tyytyväisen näköisistä ihmisiä, mutta katutason yllä parvekkeilla ei voisi oleilla.

Tämä vilkkaiden katuvarsien parvekekielto näkyy kaupungin uusien talojen suunnittelussa jo nyt niin, että parvekkeiden suuntaaminen sisäpihoille vetää myös olohuoneet ja keittiöt talojen hiljaisimpiin osiin. Näin ollen makuuhuoneet sijoittuvat yleensä talojen äänekkäämpien katujulkisivujen puolelle.

Vain osan vuotta käytössä olevat parvekkeet voisivat aivan hyvin avautua vilkasliikenteisenkin kadun suuntaan. Kaupungin vilinää olisi jopa mukavaa seurata omalta terassilta. Mieluummin välttäisin makuuhuoneiden sijoittamista vilkkaan liikenteen puolelle ja näkisin melunormituksia koskien makuuhuoneiden sijoittelua.

Pasi Vuokko

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat