Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitääkö kissan osata haukkua?

Jos peruskoulussa opeteltaisiin vain perusasiat perusteellisesti, oppimistulokset paranisivat.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Erilaiset oppijat tulisi huomioida opetuksessa paremmin. Luokat voitaisiin jakaa esimerkiksi oppimistavan perusteella: toiset oppivat paremmin kirjoittamalla muistiinpanoja vihkoon, toisille taas kaikki pitää selittää kunnolla. On turhaa istua kuuntelemassa opettajan puhetta, jos asioita oppii paremmin käytännön esimerkkien avulla.

Ei myöskään saisi olettaa, että kaikki oppilaat etenevät yhtä nopeasti. Ne, jotka oppivat nopeammin, voisivat jatkaa jo seuraavaan aiheeseen. Hitaammat voisivat ensin opetella yhden asian kunnolla ja edetä vasta sen jälkeen. Muuten asiat unohtuvat heti.

Kaikki eivät voi olla hyviä kaikessa, mutta jokainen on aina hyvä jossakin. Jokaisen ei tarvitse tietää tai osata kaikkea. Kissankaan ei tarvitse osata haukkua, joten miksi kokin pitäisi osata luetella maailmansotien syyt ulkoa – pärjätäkseen tietokilpailuissa vai? Ammatteja varten tarvittavat asiat opetellaan erikseen.

Jos peruskoulussa opeteltaisiin vain perusasiat perusteellisesti, oppimistulokset paranisivat, oppimismotivaatio kasvaisi eikä aikaa menisi hukkaan. Totta kai on hyvä osata vähän kaikkea, mutta mikä on tarpeeksi tulevaisuudessa, jossa kaiken voi selvittää muutamalla älypuhelimen hipaisulla?

Venla Partonen

kahdeksasluokkalainen

Mäntyharju

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat