Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisipäiväinen hoitoviikko on poikani etu – saan kerättyä voimia

Sairastuin vakavasti hyvin pian esikoispoikani syntymän jälkeen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tiedotusvälineissä on keskusteltu kiivaasti subjektiivisen päivähoito-oikeuden leikkaamisesta niiltä lapsilta, joiden huoltajat ovat työttömiä tai muutoin tekevät lyhyempää työaikaa. Onneksi kaikki kunnat eivät lähde rajaamaan näiden lasten hoitoaikaa.

Suureksi surukseni sairastuin vakavasti hyvin pian esikoispoikani syntymän jälkeen. Sairaus uusiutui hyvin pian sen jälkeen, kun olin palannut täysipäiväisesti töihin vanhempainvapaan jälkeen. Palasin töihin pitkän sairausloman jälkeen osa-aikaisesti osakuntoutustuen turvin. Tällaisen läpikäyminen on henkisesti hyvin raskasta – viime vuodet elämäni onkin ollut painajaismaista.

Kukaan ei toivo itselleen vakavaa sairautta, etenkään silloin, kun perheessä eletään muutoinkin raskasta vauva- ja taaperoaikaa. Joutuisinko nyt vielä lisää nöyryyttämään itseäni ja antamaan poikani päiväkodissa yksityiskohtaisen selostuksen siitä, miksi poikani tarvitsee hoitoa viisi päivää viikossa, vaikka itse olen töissä vain kolmena päivänä viikossa?

Poikani tarvitsee hoitoa, jotta minä saan kerätä voimia ja toipua pystyäkseni palaamaan töihin viitenä päivänä viikossa ja ollakseni juuri niin tehokas kuin nykyinen hallituskin vaatii.

Viiden päivän hoitoviikko on myös poikani etu, sillä päiväkodissa hän saa laadukasta hoitoa ja olla osallisena varhaiskasvatuksessa sekä leikkiä päiväkotikavereidensa kanssa. Kotona häntä odottaa levännyt ja hyväntuulinen äiti, joka ei ole jaksamisensa äärirajoilla hoitanut poikaansa kuntoutuspäivinään.

Toipuva äiti

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat