Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä annettavaa on hallitusammattilaisilla?

Voiko vuosia hallitusammattilaisena toimineella olla konkreettista ja syvää näkemystä minkään alan tulevaisuuden haasteista?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomessa on hallitusammattilaisia, jotka ovat jäseninä tai puheenjohtajina useiden suomalaisten eri alojen yritysten hallituksissa. Ihmettelen, mitä annettavaa samalla ihmisellä voisi olla esimerkiksi metsäteollisuusyhtiön ja tietotekniikka- ja vähittäiskauppayrityksen toiminnan kehittämiseen. Tuoreita näkemyksiä toki tarvitaan, mutta eikö hallituksen jäsenillä pitäisi olla edes jonkinlaista liiketoiminta-alueen tuntemusta pystyäkseen tukemaan ja ohjaamaan yrityksen toimivaa johtoa keskeisissä strategisissa päätöksissä? Voiko vuosia hallitusammattilaisena toimineella olla konkreettista ja syvää näkemystä minkään alan tulevaisuuden haasteista?

Hallitusten jäsenten valinnassa eri yritysten hallitusten istuvilla jäsenillä on tärkeä rooli, vaikka valinnat siunataankin muodollisesti yhtiökokouksissa. Näin piiri pieni pyörii, samoja henkilöitä istuu monen yrityksen hallituksissa – ja on syntynyt myös tämä hallitusammattilaisten luokka. Yrityksen hallituksen päätökset voivat vaikuttaa ratkaisevasti yrityksen menestykseen. Olisiko Suomen pitkän aikavälin talouskehitys ollut suotuisampi ilman yllä kuvattua sisäänlämpiävää, korruptiota lähentelevää maan tapaa?

Tarmo Anttalainen

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat