Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leikkipuistot palvelevat paikatta jääneitä

Helsingissä joka neljäs kakkosluokkalainen saanee paikan ryhmämuotoisessa iltapäivätoiminnassa ensi syksynä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kirsi Rantanen otti kantaa (HS Mielipide 1.2.) iltapäivätoiminnan riittävyyteen ja tärkeyteen. Iltapäivätoimintaan osallistuu tänä lukuvuonna Helsingissä noin 7 700 peruskoululaista. Kaikki ykkösluokkalaiset ja kaikki erityisoppilaat saavat paikan toiminnassa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, ykkösluokkalaisten määrän kasvu vie kakkosluokkalaisilta lapsilta paikkoja toiminnassa ensi syksynä. Arviolta noin 25 prosenttia kakkosluokkalaisista saa paikan ryhmämuotoisessa toiminnassa ensi syksynä. Paikkavähennykset vaihtelevat alueittain, sillä ykkösluokkalaisten iltapäivätoiminnan tarve vaihtelee alueittain suuresti.

Ilman paikkaa iltapäivätoiminnassa jääneet lapset voivat osallistua leikkipuistojen iltapäivätoimintaan. Kaikille avointa leikkitoimintaa järjestetään leikkipuistoissa eri puolilla Helsinkiä. Leikkipuistoissa on monenlaista toimintaa sekä ulkona että sisällä. Ykkös- ja kakkosluokkalaisilla on mahdollisuus maksulliseen välipalaan.

Helsingissä on tarjolla paljon muutakin iltapäivä-, harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa sekä kerhotoimintaa. Sitä järjestävät useat eri järjestöt ja yhdistykset sekä kaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi.

Eri toimijat tekevät tiivistä yhteistyötä, jotta palveluita olisi riittävästi eri kaupunginosissa ja palvelut tavoittaisivat mahdollisimman suuren joukon.

Leena Palve-Kaunisto

iltapäivätoiminnan erityissuunnittelija

Helsingin opetusvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat