Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitusammattilainen auttaa yritystä menestymään

Hallitustyö on erinomainen tapa pysyä vankasti ajan tasalla liiketoiminnan moninaisista kehitystrendeistä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tarmo Anttalainen ihmetteli (HS Mielipide 2.2.), mitä annettavaa on hallitusammattilaisilla.

Minäpä kerron. Yhtiön hallituksen tärkein tehtävä on ohjata yhtiön strategiaa, joka pitkällä aikavälillä luo edellytykset asetettujen taloudellisten ja muiden tavoitteiden saavuttamiseen. Käytännön keinona on toimitusjohtajan valinta ja tämän jatkuva sparraaminen.

Liikeyrityksen strategialla tavoitellaan kilpailussa menestymistä, kykyä erottautua kilpailijoista asiakkaalle arvoa luovien ja asiakkaan arvostamien seikkojen osalta. Kun yrityksellä on oikea strategia ja pätevä johto, se menestyy.

Jokaisen hallituksen jäsenen on ymmärrettävä syvällisesti yrityksen toimialan globaalit megatrendit, kilpailuympäristö ja kilpailijat, asiakkaiden odotukset, teknologia ja kysyntään vaikuttavat tekijät sekä yrityksen oma tila.

Hallituksen jäsenet saavat nykyisin jatkuvasti ja valtavasti tietoa näistä kysymyksistä. Näin hallitukselle luodaan edellytykset tehdä viisaita strategisia ratkaisuja sekä asettaa haasteellisia tavoitteita, valita oikeat ihmiset ja kannustaa heitä erinomaisiin suorituksiin.

Olen toiminut hallituksen puheenjohtajana eri yrityksissä vuodesta 1978 lähtien, yhteensä 38 vuotta. Tänä aikana hallitustyö on muuttunut olennaisesti aikaisempaa vaativammaksi. Globalisaatio ja kansainvälinen kilpailu, uudet liiketoimintamallit, digitalisaatio, lainsäädäntö ja muu sääntely – kaikki nämä edellyttävät hallituksen jäseniltä vankkaa paneutumista yrityksen liiketoimintaan.

Hallitustyö on erinomainen tapa pysyä vankasti ajan tasalla liiketoiminnan moninaisista kehitystrendeistä. Hallituksiin pyritään saamaan monipuolisuutta, diversiteettiä, ja henkilöitä, joilla on riittävästi aikaa hallitustyöhön.

Directors’ Institute of Finland – Hallitusammattilaiset (DIF) perustettiin vuonna 2001 kansainvälisten esikuvien innoittamana edistämään hyvää, ammattimaista ja eettisesti korkeatasoista hallitustyöskentelyä Suomessa toimivissa yrityksissä. Jo yhdistystä perustettaessa havaittiin, että hallitustyön vaatimusten kasvaminen edellyttää myös Suomessa kokemusten jakamista parhaista käytännöistä ja alan kansainvälisen kehityksen seurantaa.

Yhdistyksellä on nyt 607 tiukat valintakriteerit läpäissyttä jäsentä, jotka toteuttavat DIF:n missiota auttaessaan suomalaisia yrityksiä menestymään.

Menestyvät yritykset ovat Suomen talouden tervehtymisen edellytys. Hyvä johtaminen ja osaava hallitustyö ovat välttämättömiä yrityksen menestymiselle.

Jorma Eloranta

vuorineuvos

puheenjohtaja

Directors’ Institute of Finland – Hallitusammattilaiset

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat