Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voiko hätää luokitella?

Pakolaisten ahtaaksi käynyt asema näyttää saavan vain entistä traagisemman käänteen

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Presidentti Sauli Niinistö korosti valtiopäivien avajaispuheessaan tiukempaa pakolaislinjausta ja vain hädänalaisimpien auttamista.

Ottamatta kantaa siihen, miten inhimillistä hätää voi ylipäätään luokitella eriasteisiin lokeroihin, pakolaisten ahtaaksi käynyt asema näyttää saavan vain entistä traagisemman käänteen. Mikäli juuri tulleet Unicefin arviot pakolaisvirran muuttumisesta naisten ja lasten enemmistöksi pitävät paikkansa, heidän kohtalonsa on julma.

Euroopassa on tarjolla vain piikkilanka-aitaa, tylyjä käännytyksiä ja nopeasti täyttyviä maakiintiöitä. Juuri ne kaikkein hädänalaisimmat ja heikoimmat jäävät nyt aiemmin tulleiden nuorempien ja vahvempien miesten jalkoihin, ja juuri he maksavat epäinhimillisen ja säälimättömän hinnan pakolaisvastaisten asenteiden koventumisesta.

Mitään konkreettista ei ole edelleenkään saatu aikaan Turkin avustamiseksi, jotta salakuljettajien armoille heittäytyvien naisten ja lasten ei tarvitsisi lähteä veneillä ylittämään merta vaan heitä voitaisiin auttaa paikan päällä.

Niinistön olisi pitänyt puuttua puheessaan EU:n päätöksentekorakenteiden jähmeyteen ja sen pakolaispolitiikan avuttomuuteen eikä keskittyä lyötyjen lyömiseen. Yhä enemmän hävettää olla eurooppalainen!

Kimmo Harju

Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat