Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalevala kääntyy peliksi parhaillaan

Kansanrunoudestamme on edelleen löydettävissä ajankohtaisia teemoja ja kiehtovia tarinoita

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hannu Musakka ihmetteli (HS Mielipide 3.2.), mikseivät Kalevalan mielikuvituksellisuus ja fantasia sopisi myös pelien ja kännykkäsovellusten maailmaan.

Musakan tavoin minäkin hämmästyin professori Erkki Sutisen kommenttia (HS Mielipide 29.1.), joka antoi vaikutelman siitä, että kansanrunous olisi aiheena jotenkin vähäpätöinen tai epämuodikas. On myös meitä, joiden mielestä kansanrunoudestamme on edelleen löydettävissä ajankohtaisia teemoja ja kiehtovia tarinoita.

Ilokseni voin ilmoittaa, että Suomen Turussa puuhataan paraikaa peliä, jonka inspiraatio on lähtöisin Kalevalasta sekä laajemmin suomalaisesta kansanuskosta ja -tarustosta. Ensisijaisesti kosketusnäytöille suunniteltavaa seikkailupeliä työstää start up -yritys, jonka kokoonpanoon kuuluu pelialan ja grafiikan osaajien lisäksi myös folkloristi sekä oma äänisuunnittelija.

Kunnianhimoinen tavoite on tehdä koukuttavan pelin ohella Kalevalaa ja suomalaista kulttuuriperintöä tutuksi sekä kotimaiselle yleisölle että kansainvälisesti. Se, kuinka hommassa käy, jää nähtäväksi, kun Northbound-peli julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Maiju Oikarinen

filosofian maisteri, käsikirjoittaja Fakefish Oy

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat