Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Menetin molemmat vanhempani tulipalon uhreina

Omalta kohdalta jouduin kokemaan, mihin heitteillejättö pahimmillaan johtaa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen samaa mieltä kuin nimimerkki Sotaveteraanin tytär (HS Mielipide 2.2.), joka kirjoitti kotihoidon tilanteesta ja vanhusten jättämisestä heitteille. Vanhusten tilanne Suomessa on järkyttävä.

Vanhempani olivat kotihoidon asiakkaita useita vuosia. Jouduin seuraamaan läheltä, kuinka eri alojen asiantuntijoista koostuva kasvoton tiimi päätti heidän hoidostaan. Jouduin kokemaan, mihin heitteillejättö pahimmillaan johtaa. Menetin molemmat vanhempani tulipalon uhreina.

Vanhusten hoidosta päättävän tiimin mukaan yli 90-vuotias muistisairas isäni, melkein kuuro sotaveteraani sekä liikuntarajoitteinen, diabetesta sairastava huonomuistinen äitini pärjäsivät hyvin kotona omakotitalossaan. Toin pitkään esille huoleni heidän pärjäämisestään, mutta en saanut asiaan muutosta. Kaksi kotihoidon käyntiä vuorokaudessa ja valmisruoan tuonti kerran päivässä ei mielestäni riittänyt.

Tunnistan hyvin Sotaveteraanin tyttären kuvailun tilanteesta, jossa vanhukset pyritään pitämään hiljaisina ja niin sanotusti helppohoitoisina. Aina välillä käydään katsomassa, vieläkö henki pihisee.

En toivo kenellekään samaa kohtaloa, mutta pelkään, että tulevaisuudessa saamme lukea lehdistä samanlaisista kohtaloista, jos vanhustenhoidolle ei tehdä pikaisesti jotain.

Hämevaaran tulipalon uhrien poika

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat