Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkkonummelta on vastedeskin hyvät yhteydet

Kirkkonummelta on jatkossakin tiheä lähijunaliikenne Helsinkiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olav Eriksson kirjoitti (HS 3.2.) Kirkkonummen junayhteyksistä. Hän oli huolissaan siitä, miten junaliikenne muuttuu maaliskuun lopulla.

VR haluaa vastata asiakkaiden odotuksiin entistä nopeammasta junamatkasta Helsingin ja Turun välillä. Rantaradan matkoista suurin osa tehdään juuri Turun ja Helsingin kaupunkiseutujen välillä. Kirkkonummelta Turun suuntaan menevien matkojen osuus koko rantaradan matkoista on vain noin kaksi prosenttia. Esimerkiksi Karjaalla ja Salossa matkamäärät ovat noin 5–6 kertaa suuremmat.

Kirkkonummelta on jatkossakin tiheä lähijunaliikenne Helsinkiin. Turun suuntaan kulkeville VR järjestää linja-autoyhteyden Karjaalle, jossa voi vaihtaa länteen menevään kaukojunaan. Toinen vaihtoehto on kulkea Leppävaaran kautta, jossa kaikki kaukojunat ovat pysähtyneet viime syksystä lähtien. Kirkkonummella pysähtyy vastedes aamun aikainen vuoro Turkuun ja illan myöhäisvuoro Helsinkiin.

Rantaradan muutokset pienentävät kustannuksia, kun kaluston ja henkilöstön käyttö tehostuu. Tämä taas mahdollistaa osaltaan tulossa olevaa junalippujen hintojen laskua. Pääosin yksiraiteinen rantarata on haasteellinen junaliikenteen järjestämiselle. Kauko- ja lähiliikenteen ajaminen vaatii monien eri odotusten ja vaatimusten yhteen sovittamista. Samoin pitää huomioida Helsingin ruuhkainen ratapiha, jolle ei mahdu nykyistä enempää liikennettä.

Y-junan kulku rantaradalla lakkaa osana liikenne- ja viestintäministeriön päätöksiä. Juna on ollut ministeriön rahoittama – nyt junaliikenteen määrärahoja on leikattu. Siuntion kunta ja HSL ovat sopineet korvaavasta junayhteydestä.

Antti Tuominen

suunnittelujohtaja, VR

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat