Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Energiahuoltovarmuus pitää turvata

Valtakunnallisen turvallisuuden rakenteita ei tulisi jättää arvaamattomien markkinoiden saaliiksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olemme jo tottuneet julkisten palvelujen ulkoistamiseen tulkinnanvaraisin seurauksin. Nyt tiedotusvälineissä käsitellään tilannetta, jossa sähkönsiirtoa hinnoittelee mielivaltaisesti sellainen toimija, joka ei edes maksa veroa Suomeen. Hintaa perustellaan siirron varmuudella, veteen piirretyn viivan tarkkuudella ilman mitattavaa faktapohjaa.

Sähkönsiirto on energiahuoltovarmuuden olennainen osa – valtakunnallisen turvallisuuden kulmakiviä. Palveluntuottaja on osoittanut halua lypsää kaiken mahdollisen, ja lisää korotuksia voi siis tulla.

Jos varovastikin kerätään puntariin linjaukset, jotka maailmalla talouden, politiikan ja sotilasvoiman alalla ovat muodikkaasti käytössä, energiajärjestelymme on nyt riskaabeli keinottelun, painostuksen ja uhkaamisen maali. Valtakunnallisen turvallisuuden rakenteita ei tulisi jättää arvaamattomien markkinoiden saaliiksi.

Ilmiöhän vielä yleistyy, kun sille nyökytellään. Valtionhallinnon pitäisi olla ehdoton vallankäyttäjä tällaisissa turvallisuuskysymyksissä. On olemassa käsite valtion pakkolunastus kohtuulliseen käypään hintaan – joskus sitä on sovellettukin. Ennen kuin tähän joudutaan kriisitilanteessa turvautumaan, on hävitty jo paljon.

On huvittavaa, miten kenelläkään asiassa kättään käyttäneellä ei ole mitään vastattavaa, ja kaikki ovat toimineet moitteettomasti.

Risto Kemppainen

lääketieteen tohtori, Nurmijärvi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat