Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digitalisaatio tuo uudenlaista opetusta

Oppilaskäyttöön on tietoturvallinen opetuksen langaton verkko, jonka kattavuutta jatkuvasti kehitetään.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Opettaja Ville Jokinen kirjoitti (HS Mielipide 2.2.) tietoteknologian käytöstä kouluissa. Hän oli huolissaan tietoteknologian käyttömahdollisuuksista.

Opetuksen digitalisaatio tarkoittaa uudenlaisia opetuksen ja oppimisen ratkaisuja, joita nykyteknologia mahdollistaa. Jo nyt kouluissamme toteutetaan robotiikkaa, ohjelmointia, pelipedagogiikkaa, paikkatiedon käyttöä mobiiliteknologian avulla ja muita uusia ratkaisuja. Uutena arvioinnin välineenä on otettu käyttöön ePortfolio. Tässä kehitystyössä koulujen välillä on eroja, kuten myös opettajien teknologiataidoissa on eroja.

Olen Jokisen kanssa samaa mieltä siitä, että digitalisaation edellytyksenä on toimiva infra. Helsingin kaupungin peruskouluissa ja lukioissa on yli 50 000 oppilasta ja lähes 5 000 opettajaa. Opetuskäytössä on noin 15 000 tietokonetta. Näistä kolmasosa on kannettavia. Kouluilla on yli 6 500 tablettia, joista osan koulut ovat hankkineet suoraan itse. Langattomia tukiasemia on lähes 2 000.

Langattoman verkon kattava varustelu on aloitettu lukioista, joissa opettajat ja opiskelijat voivat myös omilla laitteillaan kytkeytyä langattomaan verkkoon. Lisäksi lukiolaisille on lainakoneita. Peruskouluissa on pyritty tarjoamaan Helsingin kaupungin avoin langaton verkko, johon esimerkiksi vierailijat voivat liittyä. Oppilaskäyttöön on tietoturvallinen opetuksen langaton verkko, jonka kattavuutta jatkuvasti kehitetään.

Lukioissa suosituksena on, että ensimmäisen vuosikurssin aloittavilla opiskelijoilla on oma kannettava. Peruskouluissa oppilaat voivat käyttää omaa konettaan tai älypuhelintaan, jos näin sovitaan.

Uusien opetussuunnitelmien tullessa käyttöön syksyllä 2016 tietoteknologian rooli oppimisessa ja pedagogisena työkaluna korostuu. Olemme parhaillaan Helsingissä laatimassa opetuksen digitalisaatio-ohjelmaa. Ohjelman tarkoituksena on kokeilujen kautta rakentaa kouluille toimiva tietoteknologinen oppimisen ja opetuksen ympäristö ja tukea kouluja tässä muutoksessa. Digitalisaatio on ennen kaikkea mahdollisuus kehittää parempaa oppimista.

Liisa Pohjolainen

opetustoimen johtaja

Helsingin opetusvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat