Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henkilöarviointityö vaatii ammattitaitoa

Lain mukaan henkilöarviointia tehtäessä on käytettävä luotettavia menetelmiä, ja niiden käyttäjien on oltava asiantuntevia sekä tulosten virheettömiä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suorahakua eli headhuntingia käsitelleessä jutussa (HS Ura & työ 7.2.) kerrottiin, että alalle tuloon ei ole muodollisia vaatimuksia.

Suorahakupalvelut ovat kuitenkin osa työelämässä tehtävää henkilöarviointityötä, jota säätelee työelämän tietosuojalaki (entinen laki yksityisyyden suojasta työelämässä). Lain noudattamista valvovat tietosuojavaltuutettu ja aluehallintovirasto.

Lain mukaan henkilöarviointia ja siihen liittyvää testausta tehtäessä on käytettävä luotettavia menetelmiä, ja niiden käyttäjien on oltava asiantuntevia sekä tulosten virheettömiä.

Tämä tarkoittaa käytännössä muun muassa sitä, että psykologisia persoonallisuus- ja kykytestejä eivät käytä muut kuin psykologit.

Monikaan työnantaja ei tiedä, että on toimeksiantajan vastuulla varmistua henkilöarviointityön tekijöiden asiantuntemuksesta. Ainoa tapa, jolla toimeksiantaja voi varmistua asiantuntemuksesta, on tarkistaa, onko henkilöllä hallussaan voimassa oleva henkilöarvioinnin sertifikaatti. Sertifiointijärjestelmä on luotu tietosuojavaltuutetun aloitteesta vuonna 2004 ja sitä ylläpitää Psykologiliiton nimeämä sertifiointilautakunta. Lautakunta sertifioi psykologeja ja muita henkilöarvioinnin ammattilaisia tiukoin kriteerein.

Teemu Ollikainen

puheenjohtaja, henkilöarvioinnin sertifiointilautakunta

Suomen psykologiliitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat