Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyselyt eivät lopeta verosuunnittelua

Miksi pankit kiusaavat pienempiään, kun isommat saavat saalistaa vapaasti?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mika Linna ja Mona Redsven vastasivat (HS Mielipide 10.2.) Erkki Kanervalle (HS Mielipide 8.2.). He kertoivat, miten kysymykset omien tai läheisten yhteyksistä kansainväliseen politiikkaan liittyvät pankkien toimintaan.

Kanervan tekstin tärkein sanoma liittyi kuitenkin siihen, että harmaan talouden poistamiseksi tarvitaan isompia liikkeitä kuin kyselyitä tavallisilta kansalaisilta. Kansalaiset ovat kyllästyneet syyttelyyn. Kyselyillä yritetään estää verosuunnittelua ja verojen välttämistä. Nämä ongelmat ovat kuitenkin laillisia, eivätkä ne lopu Yhdysvaltoihin lähetettävillä kyselyillä.

Verosuunnittelun ehkäisemiseksi Yhdysvallat voisi muuttaa Delawaren osavaltion lakeja ja painostaa Bahamaa muuttamaan lakejaan.

Eurooppa ei myöskään ole puhdas tässä asiassa. Alankomaissa postilaatikkofirmat kukoistavat, ja Jerseyn saarella verojen välttely on elinehto – Lontoon Citystä puhumattakaan.

Miksi siis pankit kiusaavat pienempiään, kun isommat saavat saalistaa vapaasti? Tässä huomaa myös teemme vain työtämme -asenteen, joka on historian saatossa todettu toimivaksi.

Antti Tikkanen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat