Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhemmuus jatkuu erosta huolimatta

Erotilanteessa avun hakeminen on vastuullista vanhemmuutta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Äkillisesti hylätty (HS Mielipide 4.2.) kaipasi tietoa ja tukea eronneille vanhemmille. Etenkin lasten vuoksi erotilanteisiin tulisi suhtautua vakavasti. Riskinä on, että lapset jäävät vanhempien erotessa ristiriitojen ratkaisijoiksi ja tunnetaakkojen kantajiksi.

Jokainen eroava vanhempi hyötyy vertaistuesta ja asiallisesta tiedosta. Keskeinen oivallus on parisuhteen päättymiseen liittyvien tunteiden tunnistaminen sekä sen ymmärtäminen, että vanhemmuus jatkuu erosta huolimatta. Lapsen oikeutta molempiin vanhempiin eron jälkeen ei saa lakaista maton alle, vaikka vanhemman oma eromyllerrys voi olla vaikea ja raskas.

Vanhempien välisellä yhteistyöllä voidaan edistää lapsen sopeutumista muuttuneeseen perhetilanteeseen. Sovinnollisuus myös auttaa aikuista toipumaan ja suuntaamaan omassa eron jälkeisessä elämäntilanteessa eteenpäin.

Valtakunnallinen sivusto www.apueroon.fi palvelee sekä vanhempia että ammattilaisia. Sivustolle on koottu kattavasti kuntien ja seurakuntien sekä useiden järjestöjen eropalvelut. Erotilanteessa avun hakeminen on vastuullista vanhemmuutta.

Päivi Hietanen

Ensi- ja turvakotien liitto

Neuvokeskus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat