Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehtiä voi lukea myös etäyhteydellä

Väistämättömät leikkaukset Helsingin yliopiston kirjastossa on pyritty kohdistamaan lehtiin, joita luetaan vähän.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olavi Kauppila (HS Mielipide 31.1.) nosti esiin huolen Helsingin yliopiston kirjaston lehtikokoelmaan kohdistuneista leikkauksista.

Kirjasto- ja viestintäpoliittisesti onkin oikeutettua pohtia, minkälaista maailmankuvaa rakentaisi kirjasto, jonka kokoelma koostuisi yksinomaan lahjoituksina saaduista lehdistä. Tämä ei onneksi ole totuus Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmasta.

Helsingin yliopiston kirjaston digitaalisen kokoelman ydin ovat yli 27 000 tieteellistä lehteä, joita kirjastoon edelleen tilataan. Ne ovat yliopistolaisten käytössä myös etäyhteydellä kirjaston tilojen ulkopuolella.

Yliopiston nykyisessä rahoitustilanteessa väistämättömät leikkaukset on pyritty kohdistamaan lehtiin, joita luetaan vähän, jotka ovat kalliita tai jotka eivät ole saaneet korkeaa luokitusta yliopistojen julkaisufoorumin arvioissa. On valitettavaa, että leikkaukset haittaavat esimerkiksi pienten ja hyvin menestyvien tutkimusryhmien toimintaa yliopistossa.

Sanomalehtien ja yleisaikakauslehtien tarjonta on hyvä myös pääkaupunkiseudun yleisissä kirjastoissa. Jonkin lehden puuttuminen juuri Helsingin yliopiston pääkirjaston kokoelmasta ei jätä kansalaisia kokonaan pulaan. Jos kirjaston rahoitustilanne olisi parempi, toki jatkaisimme esimerkiksi koti- ja ulkomaisten sanomalehtien sekä kulttuurilehtien tilauksia.

Helsingin yliopiston kirjaston ydintehtävä on kokoelmansa ja palveluidensa avulla tukea yliopistolaisia näiden perustyössä. Tieteen teko, laadukas tutkimus tai opetus ei ole mahdollista eikä opiskelu tuloksellista ilman eri tieteenalojen keskeisiä, tuoreimpia tutkimustiedonlähteitä.

Kimmo Tuominen

ylikirjastonhoitaja, professori

Helsingin yliopiston kirjasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat