Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiin tarvitaan sisäluisteluareena

Talviurheilumahdollisuudet ovat pääkaupunkiseudulla vuosi vuodelta vähentyneet.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helmikuun vesisateen murtamana ja Suomen upean jääpallomaajoukkueen MM-hopean innoittamana esitän, että Helsinkiin on pikaisesti saatava iso sisäluisteluareena.

Talviurheilumahdollisuudet ovat pääkaupunkiseudulla vuosi vuodelta vähentyneet sääolosuhteiden takia. Luonnonjäitä ei enää saada. Hiihtorintamallakin on hiljaista.

Jopa tekojäiden ylläpito on työlästä. Koululiikunnassa opetussuunnitelman mukaista talviurheilua ei voida toteuttaa kunnolla.

Monen lajin lapsi- ja nuorisourheilun kustannukset ovat usein kohtuuttomat. Vanhat, perinteiset yleisöluistelut ulkojäillä ovat lähes tyystin loppuneet.

Aktiivinen ja säännöllinen kansalaisliikunta talvikuukausien aikana on välttämätöntä. Liikunnalla on myönteisiä vaikutuksia terveyteen, elämänlaatuun, hyvinvointiin ja sosiaalisiin suhteisiin. Myönteiset kansanterveyden vaikutukset ovat huomattavat.

Iso sisäluisteluareena mahdollistaa osaltaan talviurheilun harrastamisen pääkaupunkiseudulla niin lapsiperheille kuin varttuneellekin väelle.

Suomen jääpallomaajoukkue pelasi jääpallon MM-kullasta Venäjällä, vaikka harjoitus- ja peliolosuhteet Suomessa ovat surkeat. Ruotsissa on jo 12 jääpallohallia ja viisi uutta hallia on suunnitteilla. Suomessa on pelattu jääpalloa sarjatasolla vuodesta 1895 lähtien. Iso sisäluisteluareena turvaisi jääpallon tulevaisuuden. Osallistuminen on helppoa ja harrastaminen edullista.

Iso sisäluisteluareena mahdollistaisi myös muiden lajien harrastamisen hyvissä olosuhteissa. Taitoluisteluryhmät saisivat lisäjäätä, pikaluistelijat harjoittelisivat ja kilpailisivat luistavissa olosuhteissa sekä jääkiekkojuniorit vahvistaisivat luistelutaitojaan.

Hauska, perinteinen jääpallo kehittyy vain hyvissä jääolosuhteissa.

Jukka Vartiainen

opettaja, eläkeläinen

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat