Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairaan puolisoni rahapelaamista ei saa kuriin edes holhoamalla

Kenellä on vastuu pitkäaikaissairaan rahapeliongelmasta?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen raportin mukaan rahapeliongelma on yleisintä työttömillä ja lomautetuilla, työkyvyttömyyseläkkeellä olevilla ja pitkäaikaissairailla. Puolisollani on pitkäaikaissairaus, johon liittyy kontrolloimatonta käyttäytymistä. Rahapeliharrastus on muuttunut hallitsemattomaksi rahapelien, erityisesti RAY:n rahapeliautomaattien ja Veikkauksen päivittäisten arvontapelien, pelaamiseksi.

Puolisoni ei läheisten tuesta huolimatta kykene ottamaan vastuuta rahapelaamisen rajoittamisesta. Hänen peliongelmaansa ei ole kyetty hoitamaan lääketieteen keinoilla. Hänen terveydentilansa ei myöskään ole niin huono, että hän olisi lain mukaan holhouksen piirissä. Kaiken kaikkiaan läheisten keinot puuttua hänen hallitsemattomaan pelaamiseensa ovat olemattomat. Käytännössä hän saa nyt pelata yli varojensa kaikessa rauhassa.

Kenellä on vastuu pitkäaikaissairaan rahapeliongelmasta ja siihen puuttumisesta? Toivoisin, että rahapelien tarjoajat sekä rahapelaamista valvovat viranomaiset ottaisivat kantaa tähän vastuukysymykseen. Kuka auttaisi lähikaupassa, kioskilla ja lähikuppilassa holtittomasti pelaavaa pitkäaikaissairasta?

Pitkäaikaissairaan puoliso

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat