Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yritämme kannustaa äitiämme käyttämään enemmän rahaa itseensä

Missä ovat ilo ja kiitollisuus elämästä, jonka on saanut omilta vanhemmiltaan?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Filosofian tohtori Yrjö Larmola (HS Mielipide 12.2.) kommentoi siviilioikeuden professori Urpo Kankaan haastattelua (HS Torstai 11.2.) vanhempien ja lasten välisistä vastuusuhteista.

Kankaan ajatuksista kertova juttu oli virkistävä ravistelu meille 1950-luvun lapsille, jotka olemme tottuneet vähään ja säästämään muille.

Larmolan kanta taas on, että meillä on vastuu lapsistamme koko elämämme ajan, emmekä saisi käyttää omia varojamme lastemme kustannuksella.

On vaikea ymmärtää, miten omia varojaan voisi käyttää aikuisten, työelämässä olevien lasten kustannuksella. Eikö juridisestikin elatusvastuu pääty nuoren aikuistuessa? Larmola on oikeassa siinä, että emme ole vaatineet päästä maailmaan, mutta kuinka moni meistä toivoo, ettei olisi koskaan syntynytkään?

Miksi puhua pelkästä velvollisuudesta ja vastuusta? Missä ovat ilo ja kiitollisuus elämästä, jonka on saanut omilta vanhemmiltaan?

93-vuotiaalla äidilläni on neljä lasta, 15 lastenlasta ja neljä lastenlastenlasta. Hän asuu omasta tahdostaan hyväkuntoisena ja -muistisena yksin.

Äitini ei käytä kotiapua eikä taksipalvelua. Ruokapalvelua tarjoaa yksi sisaruksistani, koska äiti ei pidä keittämisestä.

Äitini on tarjonnut kaikille lapsilleen samanlaiset mahdollisuudet kouluttautua ja hankkia elantonsa. Mihin asti hänen velvollisuutensa ulottuu?

Yritämme kannustaa äitiä käyttämään enemmän rahaa itseensä, mutta arkkurahat ovat visusti tallessa, ettei hänestä vain tulisi meille aivan hyvätuloisille lapsille mitään kustannuksia. Kukaan meistä ei odota eikä halua perintöä vaan nauttia mahdollisimman pitkään äidin seurasta.

Olisin paljon tyytyväisempi, jos rakas äitini viettäisi elämänsä viimeiset vuodet antaen muiden helliä itseään. Rahapussi tyynyn alla tuottaa vain niskakipua.

1950-luvulla syntynyt

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat