Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olisiko aika elvyttää virtuaaliyliopisto?

Myös suomalaisilla yliopistoilla on kaikki valta olla globaaleja toimijoita ja hyödyntää kaikki verkon mahdollisuudet saavuttaa oppijat mistä vain.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Usein kysellään, miksei suomalaisten yliopistojen opetuksessa hyödynnetä enemmän maailman huippuyliopistojen opetustarjontaa. Sitähän kun on ollut jo vuosia verkon välityksellä saatavilla täällä meilläkin. Verkkoalustoilla ovat mukana niin yhdysvaltalaiset Harvard, MIT ja Stanford kuin muutkin sellaiset yliopistot, joita olemme tottuneet näkemään yliopistojen rankinglistojen kärkipäässä.

Entä jos kysymyksen kääntäisikin toisinpäin? Mietittäisiin, milloin Suomen yliopistojen tuottamaa laadukasta opetussisältöä voi hyödyntää verkon välityksellä muualla maailmassa.

Dekaani Pekka Neittaanmäki totesi (HS Vieraskynä 10.2.) näin: ”On ajan kysymys, milloin Suomeen tulee huippuyliopistotaustainen globaali digitaalinen yliopisto. Suomen on oltava kehityksessä etupainotteisesti mukana. Koulutus ei saa siirtyä globaalien toimijoiden käsiin.”

Jos vain halutaan, myös suomalaisilla yliopistoilla on kaikki valta olla globaaleja toimijoita ja hyödyntää kaikki verkon mahdollisuudet saavuttaa oppijat mistä vain. Meillähän oli Suomen virtuaaliyliopisto, joka ajettiin alas vuonna 2010. Oliko se silloin aikaansa edellä?

Virtuaaliyliopistoa voisi nyt kehittää kohti globaalisti kiinnostavaa verkkoalustaa. Kun tätä rakentamaan lähtisivät halukkaat ja kyvykkäät yliopistot, alustalle annettaisiin kasvojenkohotuksena uusi nimi ja se toteutettaisiin sisällöllisesti ja teknisesti kunnianhimoisesti, lopputulemana olisi kansallisen hyödyn lisäksi näyteikkuna globaalin koulutusviennin maailmaan.

Suvi Eriksson

koulutuspoliittinen asiamies

Suomen Ekonomit

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat