Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotihoidon väki: Te teette hyvää työtä

Kyllä teidän työtänne arvostetaan. Tiedättehän sen?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Joskus nuoruudessani kuulin täysjärkisen pohjalaisen naisen sanovan: ”On turhaa hyrinätä ruumiille veisata.” Aivan samoin on turhaa puhua lintukodosta, jota niin usein käytetään menneistä oloistamme.

Olen asunut koko työikäni täällä Helsingissä, ja tähän 86 vuoden ikään mennessä olen nähnyt yhtä sun toista. Viimeisimmät kuusi vuotta olen elellyt yksikseni omassa asunnossani ”sisäruokinnassa”, enkä ole kyennyt käymään ulkosalla.

Eläkkeelle jäätyäni toimin noin 20 vuoden ajan vapaaehtoisena vanhustyön palveluissa, niin kodeissa kuin suuressa vanhusten sairaalassakin. Tiedän, ettei Helsingissä ole eletty missään lintukodossa. Asuntopulaa, köyhyyttä ja yksinäisyyttä on ollut aivan riittämiin.

Meitä vanhuksia on koko ajan enemmän. Teille nuoremmille ikäluokille sanon, että yksinäisyyttä on aina ollut ja tulee aina olemaan. Totta on sekin, että syntymä ja kuolema ovat tapahtumia, jotka koetaan yksin, vaikka olisikin jonkin laitoksen ”rätti-yksiössä”. Tämäkin tavallinen päivä on sitä elämämme parasta aikaa. Muistakaa se.

Jaksamista ja ”tsemppiä” teille, kotipalveluiden työntekijät, jotka riennätte paikasta toiseen. Kyllä teidän työtänne arvostetaan. Tiedättehän sen?

Veikko Peippo

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat