Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marko Junkkarille luetun ymmärtämisestä

Kansalaispuolue tervehdyttää Suomen poliittista elämää pelkällä olemassaolollaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Marko Junkkaria on syytä onnitella siitä, että hän on vihdoinkin lukenut ainakin osan kirjallisesta tuotannostani. Luetun ymmärtämisessä on kuitenkin puutteita.

Junkkarin juttu (HS Sunnuntai 14.2.) sisälsi mielipiteitä ja tulkintoja, jotka jätän omaan arvoonsa. Yksi perustavanlaatuinen virhe on kuitenkin korjattava.

Jutun johtopäätös perustuu praktiseen syllogismiin eli käytännöllisen päättelyn malliin. Junkkari ei sovella sitä oikein.

Praktisessa syllogismissa on kolme osaa. Kaiken perustana ovat tavoitteet, jotka erityisesti poliittisessa toiminnassa perustuvat toimijan arvoihin. Toisen osan muodostaa arvio tilanteesta ja toimintaympäristöstä, jossa tavoitteisiin pyritään. Kolmas osa koostuu keinoista, joilla vallitsevassa tilanteessa tavoitteisiin uskotaan voitavan päästä.

Jutussaan Junkkari kuvaa minun arvomaailmani ja tavoitteitteni muotoutumista. Hän ei kuitenkaan sijoita niitä syllogismissa tavoitteen paikalle. Siihen Junkkari asettaa keinon eli poliittisen vallan tavoittelun. Tästä syystä johtopäätös on virheellinen.

Olen perustanut kansalaispuolueen sen vuoksi, että en ole voinut keskustan kautta enää vaikuttaa arvojeni edistämiseen ja tavoitteitteni toteuttamiseen. Muuttuneessa tilanteessa on ollut pakko vaihtaa keinoja ja perustaa uusi puolue.

Kansalaispuolue kokoaa yhteen samanmielisiä suomalaisia. Se tervehdyttää Suomen poliittista elämää pelkällä olemassaolollaan, sillä muut puolueet joutuvat kilpailemaan sen kanssa kansan kannatuksesta.

Kansalaispuolueen menestys mitataan sillä, kuinka paljon se saa kannatusta ja kuinka vahvasti se kykenee suoraan ja välillisesti vaikuttamaan Suomen linjaan.

Paavo Väyrynen

europarlamentaarikko

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat