Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ongelmapelaamiseen voi saada apua

Peliongelma on valitettava tragedia niin siitä kärsivälle kuin hänen läheisilleenkin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Pitkäaikaissairaan puoliso (HS Mielipide 13.2.) kirjoitti haasteestaan auttaa puolisoaan peliongelman hallinnassa.

Peliongelma on valitettava tragedia niin siitä kärsivälle kuin hänen läheisilleen. Silti vastuu pelaamisesta on aina viime kädessä pelaajan. Niin meidän peliyhtiöiden kuin viranomaistenkin tehtävänä puolestaan on varmistaa, että peliongelmaiselle tarjotaan tukea ja työkaluja pelaamisensa hallintaan. Lähimmäisten tuki on tärkeä ja usein myös ratkaiseva apu, kun ongelman kanssa painiva hakee hallintaa elämäänsä.

RAY:n peleissä pelaaja voi hakea itselleen pelikiellon pelisaleihin ja internetsivuille. Hän voi asettaa debitkorttipelaamisen automaateissa kielletyksi, mikä yhdistettynä kortin käteisnostojen päivittäisen turvarajan pudottamisen nollaan tai hyvin pieneksi luo tehokkaan rajan pelaamiselle silloinkin, kun oma kontrolli pettää. Myös Veikkauksen verkkopalvelussa voi sulkea pelitilin tai asettaa euromääräisen pelirajoituksen. Nopeampirytmisissä peleissä on lisäksi sääntömääräiset päivittäiset pelirajoitukset.

Ongelmapelaamiselle tyypillistä on, että kyse on usein laajemmasta ja monitahoisesta ongelmakokonaisuudesta, joten on suositeltavaa, että ongelmapelaaja hakee apua ammattiauttajilta.

Esimerkiksi yhteys ongelmapelaajille suunnattuun suomalaisten rahapeliyhtiöiden rahoittamaan Peluuri-palveluun tai hakeutuminen netistä löytyvään Peli Poikki -ohjelmaan ovat hyviä ensiaskeleita kohti oman pelaamisen hallintaa. Peluuri tarjoaa apua myös läheisille.

Rahapeliongelmat eivät rasita vain peliongelmaisen arkea. Myös hänen lähipiirinsä kärsii usein ongelmaisen vierellä. Jatkamme yhteistyötä pelihaittatutkijoiden kanssa kehittääksemme lisää työkaluja pelaamisen hallintaan, jotta ongelmapelaajat ja heidän lähipiirinsä tunnistaisivat pelaamisen kontrollin menettämisen jo hyvissä ajoin ennen kuin ongelmat syntyvät ja kärjistyvät.

Jari Elo

viestintä- ja vastuullisuusjohtaja

Raha-automaattiyhdistys

Pekka Ilmivalta

viestintä- ja vastuullisuusjohtaja

Veikkaus Oy

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat