Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukijat vastaavat kohua herättäneeseen mielipidekirjoitukseen naisten urheilun tasosta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

HS:n mielipidesivuilla tiistaina julkaistu urheiluhistorioitsija Hannu Eklundin kirjoitus herätti paljon keskustelua.

Eklund kirjoitti muun muassa, että naisurheilijat valittavat arvostuksen puutetta, vaikka miehet ovat kauttaaltaan parempia.

Kaksi lukijaa vastaa Eklundille HS:n mielipidesivuilla keskiviikkona.

Me naiset nautimme vastustajan lyömisestä

Urheiluhistorioitsija Hannu Eklund kirjoitti mielipidesivulla, että naiset nauttivat urheillessaan enemmän pehmeistä arvoista kuin vastustajan nujertamisesta.

Meidän sählyporukkamme koostunee sitten epänormaaleista naisista, koska jo yli kymmenen vuoden ajan olemme nauttineet vastustajan nujertamisesta – ihan verenmaku suussa!

Marika Harjumaa

sählynpelaaja, Team Aileen Wuornos

Urheilu on mielen, kehon ja järjen tanssia

Hannu Eklund kirjoitti miesten olevan naisia parempia urheilussa. Hänen vertaili urheilutuloksia lineaarisina suureina ja teki niistä johtopäätöksiä urheilijoiden paremmuudesta: mitä korkeampi hyppy tai pidempi kaari, sitä parempi urheilija.

Jos urheilussa olisi kyse numeerisista luvuista eikä ihmiskehon fyysisten ja henkisten ominaisuuksien haastamisesta, Eklund olisikin oikeassa. Urheilua ei kuitenkaan harrasteta siksi, että saataisiin kuula lentämään tai pallo maaliin. Kuulaa lennätetään ja palloa heitetään, jotta ihmiskeho saisi työskennellä kauniisti, yhtenäisesti, harmoniassa.

Urheilu on mielen, kehon ja järjen tanssia. Kilpaurheilu taas on rajoilla taiteilevaa sitoutumista ja toisinaan hulluutta. Eklundin logiikalla paras urheilija on robotti, joka on tehty suorittamaan funktio.

Todellisuudessa urheilija on ihminen, joka saa löydettyä kehostaan liikkeen omilla äärirajoillaan. Naisen keho on erilainen kuin miehen keho. Mies on tietyllä tapaa voimakkaampi, mutta nainen on esimerkiksi liikkuvampi.

Tämä ei tarkoita, että naisten tai miesten pitäisi lukkiutua ominaisvahvuuksiensa määrittämiin lajeihin, mutta tämä tarkoittaa sitä, että samoissakin lajeissa miehellä ja naisella on keskimäärin erilainen instrumentti käytössään. Se ei kuitenkaan tee mies- tai naisurheilijasta kummastakaan toista parempaa. He molemmat ovat urheilijoita.

Eija Meriläinen

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat