Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opiskelijoiden hyvinvointi on menestystekijä

On ehdottoman tärkeää, että apua ja hoitoa on saatavilla helposti ja oikea-aikaisesti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kertoi (15.2.) mielenterveyshäiriöiden olevan opiskelijoiden yleisin terveysongelma.

Merkittävä osa korkeakouluopiskelijoista kärsii opiskelu- ja toimintakykyä heikentävistä psyykkisistä oireista. Samalla tukea, apua ja hoitoa tarvitsevien opiskelijoiden määrä on kasvanut.

Nykyinen yhteiskunnallinen ilmapiiri ja koulutuksessa toteutettavat leikkaukset sekä tulevaisuuden työmarkkinoiden epävarmuus lisäävät opiskelijoiden paineita, ahdistusta ja näköalattomuutta. Tähän ei ole varaa, sillä opiskelijoiden psyykkinen hyvinvointi on keskeinen yhteiskunnan tuottavuuden ja kilpailukyvyn menestystekijä.

On ehdottoman tärkeää, että apua ja hoitoa on saatavilla helposti ja oikea-aikaisesti. Huomiota on kiinnitettävä yhä enemmän myös opiskelijoiden mielenterveyden edistämiseen sekä niihin tekijöihin, jotka vaikuttavat opiskelijoiden psyykkiseen hyvinvointiin.

Kaikessa opiskelijoiden asioita koskevassa päätöksenteossa tarvitaan huolellista mielenterveys- ja hyvinvointivaikutusten arviointia. Psyykkinen hyvinvointi tulisi nähdä keskeisenä osana opiskelijoiden terveyden edistämistä. Myös monialaista, kaikkien opiskelijoiden parissa toimivien tahojen välistä yhteistyötä tulisi vahvistaa.

Opiskelijoita pitäisi ensisijaisesti tukea heidän omissa opiskelu- ja arkiympäristöissään tarjoamalla keinoja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja erilaisia matalan kynnyksen tukimuotoja.

Tästä syystä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa tulee vahvistaa opiskelijoiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen resursseja ja turvata opiskeluterveydenhuolto.

Minna Savolainen, Nyyti ry

Jussi-Pekka Rode, Samok ry

Turkka Sinisalo, Syl ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat