Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fimeaa juonitaan takaisin Helsinkiin

Fimean alueellistaminen on kurja tarina siitä, miten virkamiehet vesittävät valtionhallinnon päätöksiä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps) työryhmä esittää Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean pääpaikkaa Helsinkiin (HS 10.2.).

Viraston ylimmät johtajat ovat systemaattisesti mitätöineet entisen ministerin Liisa Hyssälän (kesk) vuoden 2009 Fimean alueellistamispäätöstä, jonka mukaan keskuksen pääpaikan piti olla Kuopiossa. Esimerkiksi Fimean virkoja on täytetty Kuopion asemasta Helsingin toimipisteeseen. Johtajat selittävät nimityksiä viraston paikkakuntariippumattomuudella.

Virkamiehet eivät ole käyttäneet miljoonien eurojen alueellistamisrahaa alueellistamisen edistämiseen, pikemminkin päinvastoin. Valtiontalouden tarkastusviraston pitäisi olla hereillä.

Yksi alueellistamisen pääjarruttajista on entinen ministeri Paula Risikko (kok). Hän venkoili Fimean alueellistamiselle taktisen jatkoajan vuodelle 2018. Sari Sarkomaa (kok) on sentään rehellisesti vastustanut Fimean siirtoa Kuopioon. Jatkoajan turvin selvitykset ovat seuranneet toisiaan.

Pääministeri Juha Sipilällä (kesk) olisi valtaa nujertaa virkamieskapina, mutta hän ei ilmeisesti halua. Toteutuihan kokoomuksen tuella keskustan unelma maakuntavaaleista ja 18 itsehallintoalueesta.

Fimean alueellistaminen on kurja tarina siitä, miten virkamiehet vesittävät valtionhallinnon päätöksiä.

Ismo Vornanen

Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat