Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Polkupyörille lisää tilaa juniin ja metroon

Pyörällä voisi ajaa lähimmälle asemalle, matkata kiskoja pitkin työpaikkaa lähinnä olevalle asemalle ja jatkaa sieltä taas polkien.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääkaupunkiseudun raideliikenne, etenkin poikittaisliikenne, ottaa isoja askelia eteenpäin. Kehärata on valmis, ja länsimetro on valmistumassa. Jokeri-pikaraitiotielle näytettiin vihreää valoa. Näiden kaikkien toteutuminen antaa aivan uusia mahdollisuuksia siirtyä raideliikenteen käyttäjäksi.

Polkupyörien käytön lisääminen on toistuvasti esillä. Pääkaupunkiseudun pyörätieverkko on varsin hyvä ja sitä kehitetään edelleen. Baana sinällään oli loistava idea.

Mutta miksi ihmeessä näitä kahta ympäristöystävällistä tapaa liikkua ei haluta kehittää yhdessä? Polkupyörän ja raideliikenteen yhdistäminen on edelleen lapsenkengissä.

HSL:n ohjeiden mukaan lähijunaan saa ottaa polkupyörän ruuhka-ajan ulkopuolella, jos junassa on tilaa. Metroon saa ottaa pyörän, jos metrossa on tilaa. Yleensä tilaa ei ole juuri silloin, kun ihmiset menevät töihin tai tulevat sieltä. Tämä tarkoittaa, ettei työmatkalla voi käyttää polkupyörän ja raideliikenteen yhdistelmää. Raitiovaunuihin polkupyöriä ei saa ottaa lainkaan.

Miksi ihmeessä paikallisjuniin, metroon ja tulevan pikaraitiotien vaunuihin ei lisätä erillisiä vaunuja tai osastoja polkupyöriä varten – ilman lisämaksua? Tällä tavoin työmatkapyöräilyn ja raideliikenteen yhdistelmän käyttö lisääntyisi varmasti. Pyörällä voisi ajaa lähimmälle asemalle, matkata kiskoja pitkin työpaikkaa lähinnä olevalle asemalle ja jatkaa sieltä taas polkien. Lukuisissa eurooppalaisissa kaupungeissa tämä on jo ymmärretty ja toteutettu. Esimerkiksi Amsterdamin paikallisjunien polkupyöräosastot toimivat hienosti.

Pasi Majasaari

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat