Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitääkö sairastuminen osata ennakoida?

Omalla kohdallani tehtiin varsin erikoinen päätös korvauksesta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Terveydenhoitoon liittyvien matkojen korvauskäytäntö muuttui koskien taannehtivasti myös viime vuotta. Omalla kohdallani tehtiin varsin erikoinen päätös korvauksesta. Korvaus maksettiin sairaalasta kotiin suuntautuneelta matkalta mutta ei sairaalan ensihoitoon tehdyltä matkalta. Vaikka hoito kesti vain kolme vuorokautta, jokainen ymmärtää taksikyydin olleen perustellumpi meno- kuin paluumatkalla. Kotimatka korvattiin mukisematta, vaikka köröttelin taksissa yksinäni.

Perusteena oli, etten ollut tilannut matkaa Kelan kautta. Siis korvauskäytännöstä pitää olla tietoinen ja käytännön suosituksen mukaisesti tilata matka edellisenä päivänä, eli ennakoida sairastuminen.

Päätös on järjenvastainen. Espoon sisällä tehdyt matkat ovat niin lyhyitä, ettei ole järkevää kerätä potilaita samaan taksiin, jos ei ole kyse pitkäaikaisista ja toistuvista hoidoista.

Kelan korvauskäytäntöjä olisi syytä sujuvoittaa. Tämä on yksi lain tulkinta, johon kansanedustajat voisivat esittää muutoksia. Byrokratian purku kannattaa aloittaa tyhmistä ohjeista virkamiehille.

Markku J. Kekäläinen

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat