Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Melkein koko eläke wc-käynteihin – Miksi äitini joutuu maksamaan riistohinnan turvapuhelimen käytöstä?

Kuopiossa palvelukodissa asuvan asiakkaan turvapuhelimen käytöstä yöllä veloitetaan kymmenen euroa kerralta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kuopion kaupunki on tehnyt päätöksen, jonka mukaan palvelukodissa asuvan asiakkaan turvapuhelimen käytöstä yöllä veloitetaan kymmenen euroa kerralta, kun hoitaja saapuu paikalle turvapuhelimella kutsuttuna.

Palvelukodissa on ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevia asukkaita. Öisin asiakkaita auttaa yöhoitaja, joka saa työstään kuukausipalkan ja yötyölisän. Mihin tarkoitukseen nyt on ryhdytty keräämään tätä ylimääräistä maksua?

Äitini kohdalla tämä merkitsee maksujen nousua huomattavasti.

Äidilläni on krooninen virtsatietulehdus, kuten hyvin monilla muillakin ikäihmisillä. Hän tarvitsee apua wc-käynteihin jopa 4–5 kertaa yössä. Äitini on pyörätuolipotilas eikä pysty liikkumaan yksin, joten jokaiseen wc-käyntiin on saatava auttaja.

Turvapuhelimen käytöstä syntyviä maksuja voi siis kertyä jopa 50 euroa yhdeltä yöltä. Tämä tekee 1 500 euroa kuukaudessa. Äitini eläke on 1 800 euroa kuukaudessa.

En ymmärrä, miksi yökön tekemä työ, josta hän saa kuukausipalkan, ei riitä. Miksi käynneistä pitää maksaa vielä erikseen? Mitä järkeä tässä on?

Nämä ylimääräiset maksut johtavat siihen, että vanhukset makaavat vaipoissa koko yön, kun ei raskita maksaa turvapuhelimella pyydettävää apua. Se johtaa myös siihen, että asiakkaat jättävät soittamatta, kun kipu rinnassa yltyy ja tarvittaisiin nitroja. Sen jälkeen ei sitten enää soitetakaan.

88-vuotiaan tytär

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat