Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työttömyysturvaa voi saada soviteltuna

Jos koko kuukauden aikana ei ole työtä, myös työttömyysturva tuolta kuukaudelta maksetaan täytenä, vaikka olisi työsuhteessa työnantajaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa kerrottiin (19.2.), ettei nollatuntisopimuksella töitä tekevä työntekijä saisi työttömyyskorvausta. Kun työsuhteen aikana henkilö on työttömänä työnhakijana te-toimistossa, työttömyysturvaa voi kuitenkin saada soviteltuna. Jos koko kuukauden aikana ei ole työtä, myös työttömyysturva tuolta kuukaudelta maksetaan täytenä, vaikka olisi työsuhteessa työnantajaan. Kun työtä taas on, työttömyysturva vähenee asteittain.

Nollatuntisopimukset eivät itsessään ole ongelmallisia. Ongelmia on siinä, kuinka nollatuntisopimuksiin suhtaudutaan laissa. Yksi epäkohta on irtisanoutuminen. Jos nollatuntisopimuksella töitä tekevä työntekijä irtisanoutuu työsuhteesta, hän saa karenssin eli työvoimaviranomaisen rangaistuksen itse aiheutetusta työttömyydestä. Karenssi estää saamasta työttömyyskorvausta kolmen kuukauden ajan.

Työntekijällä pitäisi kuitenkin olla oikeus irtisanoutua nollatuntisopimuksesta ilman karenssia, sillä työntekijällä ei kenties todellisuudessa ole ollut työtunteja eikä hän siten ole voinut aiheuttaa omaa työttömyyttään eikä työstä kieltäytymistä. Eihän sellaisesta työstä voi kieltäytyä, jota ei ole edes olemassa.

Joona Räsänen

valtiotieteiden ja filosofian

maisteri, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat