Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yritysten verot pitäisi ohjata valtiolle

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sote-alueiden rahoitusta mietittäessä pitäisi samalla harkita myös yritysten verotuksen uudistamista. Nykyisin yritykset maksavat voitoistaan veronsa pääkonttorin sijaintikuntaan, jolloin muutama kaupunki kerää veropotin. Olisi harkittava sitä, että yritysten verot menisivät kuntien sijaan valtiolle, joka toivottavasti rahoittaa sote-alueiden kulut.

Näkymän koko Suomen tulevaisuudesta tarjoaa Kemi–Tornion alue: ennen teollisuus työllisti ja työntekijät maksoivat veroja kunnille. Nyt tehtaat pyörivät liki automaattisesti. Esimerkiksi Kemin työttömyysaste on yli 20 prosenttia. Yritysten verotulot menevät muualle. Kun lisäksi aluehallinto työllistää Rovaniemellä ja julkisia palveluita siirretään sinne, Kemi–Tornion tilanne ei hymyilytä.

Uutisista on saanut toisaalta lukea, että Kemi–Tornion seutukunta tuottaa 8 prosenttia Suomen tuotannosta ja viennistä – aika valtava saavutus 59 000 asukkaan alueelle. Olisi kannustavaa, että tästä kansantalouden mestariponnistuksesta jäisi jotain hyvää myös sille alueelle, joka hyvän on tuottanut.

Jukka Nurmi

Kemi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat