Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anoreksia ei ole vain syömisoireilua

Täydellinen toipuminen edellyttää ongelman alkusyiden työstämistä esimerkiksi terapeutin kanssa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tiedesivuilla (HS 15.2.) nostettiin vihdoin esiin uusia näkökulmia anoreksiasta ja sen puhkeamisesta. Anoreksia ei tosiaankaan ole vain pinnallinen ulkonäköpaineiden purkauma, kuten joskus luullaan. Kyse ei ole lopulta edes pelkästä syömisestä, vaan takana on paljon suurempia asioita.

Itse anoreksiaa sairastaneena ja monissa eri hoidoissa käyneenä olen saanut huomata, että pelkkä oirehtimisen kitkeminen ei sinänsä vielä poista sairautta aiheuttaneita tekijöitä tai syitä. On pureuduttava syvemmälle: täydellinen toipuminen edellyttää ongelman alkusyiden työstämistä esimerkiksi terapeutin kanssa, jotta koko sairaus juurineen saataisiin kitkettyä pois.

Kanadalainen psykologi Peggy Claude-Pierre on esittänyt anoreksian yhdeksi syyksi mielen jatkuvaa kielteisyystilaa. Sen takana voi hänen mukaansa piillä jopa täydellinen itsetunnon puute, epätietoisuus omasta itsestä ja identiteetistä.

Toivottavasti ihmisiä ohjataan enemmän jatkohoitoon psykoterapeutille, sillä ruokapuolen korjauduttuakin sairastuneella on vielä rutkasti työstettävää.

Taistelija

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat