Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Potilaalle tärkeintä on saada hoitoa ja selviytyä

En olisi hengissä, jos en olisi asunut pääkaupunkiseudulla ja saanut Suomen parhaassa syöpätautien osaamiskeskuksessa krooniseen verisyöpään sellaista hoitoa, jota ei vielä muualla ollut otettu käyttöön.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sote-uudistuksen yksi keskeinen tavoite on hillitä julkisen talouden kestävyysvajetta. Kansalaisen tavoite tässä uudistuksessa on kuitenkin paljon yksinkertaisempi: saada parasta mahdollista hoitoa ja jäädä henkiin.

Entistä kansanedustajaa Pentti Tiusasta Kotkasta näyttää kiinnostavan enemmän (HS Mielipide 20.2.), mitä uudessa sote-esityksessä tapahtuu sairaanhoitojärjestelmälle ja nykyisille keskussairaaloille, kuin potilaan oikeus saada parasta mahdollista hoitoa asuinkunnasta riippumatta.

Tiusanen kritisoi sosiaali- ja terveysministeriön esitystä syöpähoidon sekä keinoniveloperaatioiden keskittämisestä viiteen yliopistosairaalaan. Tulevaisuudessahan kaikki kansalaiset voisivat saada parasta mahdollista hoitoa yliopistosairaaloiden huippuyksiköissä, joissa huippulääketiede ja potilastyö kohtaavat.

Minä en olisi hengissä, jos en olisi asunut pääkaupunkiseudulla ja saanut Suomen parhaassa syöpätautien osaamiskeskuksessa krooniseen verisyöpään sellaista hoitoa, jota ei vielä muualla ollut otettu käyttöön.

Olen myös kuullut, että syöpään sairastuneita on muuttanut pääkaupunkiseudulle saadakseen parempaa hoitoa kuin oman asuinalueensa keskussairaalassa. Kustannuksia arvioitaessa heikkolaatuinen erikoissairaanhoito vasta tuleekin yhteiskunnalle kalliiksi.

Pirjo Näkki

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat