Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös äkilliset matkat on tilattava tilausvälityskeskuksesta

Taksimatkojen tilaukset on keskitetty, jotta matkoja voidaan yhdistellä ja saada näin säästöä yhteiskunnan korvaamille kuljetuksille.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Markku J. Kekäläinen kysyi (HS Mielipide 19.2.), miksi hän sai sairaalasta palatessaan Kelan korvaaman taksikuljetuksen, mutta menomatkalta sairaalaan hän ei saanut korvausta matkastaan.

Kelan korvaamat taksimatkat on keskitetty sairaanhoitopiireittäin yhdelle tilausvälityskeskukselle, joka välittää ja yhdistelee taksimatkoja. Tilausvälityskeskusten kautta tilataan kaikki Kelan korvaamat taksimatkat. Myös silloin, kun asiakkaan matka sairaalaan on äkillinen, matka tilataan tilausvälityskeskuksesta.

Helsingin ja Uudenmaan alueella taksimatkojen tilaukset on keskitetty Helsingin ja Uudenmaan taksikeskukseen. Suomenkielisten palvelunumero on 0100 84 000, josta asiakas saa taksin ja maksaa tällöin 25 euron omavastuun. Tämä omavastuu kerryttää automaattisesti asiakkaan vuotuista omavastuuosuutta. Jos matkaa ei tilata keskitetystä palvelunumerosta, asiakas joutuu maksamaan matkasta 50 euron omavastuun, joka ei kerrytä hänen vuotuista 300 euron omavastuuosuuttaan.

Taksimatkojen tilaukset on keskitetty, jotta matkoja voidaan yhdistellä ja saada näin säästöä yhteiskunnan korvaamille kuljetuksille. Vuonna 2015 taksimatkojen yhdistelyllä säästettiin koko maassa noin 16 miljoonaa euroa.

Anne Giss

vastaava suunnittelija

Kela, etuuspalvelut, terveydenhoitoetuudet

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat