Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsi on este naisen uralle

Oman lasikattonsa perheellinen nainen rikkoo vain poikkeustapauksessa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Keskustelussa naisjohtajista Veera Sylvius tyrmäsi ajatuksen, että lapset olisivat uran este (HS Mielipide 21.2.). Monipuolisen teollisuuskokemukseni perusteella olen eri mieltä. Oman lasikattonsa perheellinen nainen rikkoo vain poikkeustapauksessa.

Naisia on paljon yrittäjinä, mutta millaisissa tehtävissä ja millä palkalla? Monessa tapauksessa johtajuudesta ei voida puhua. Kun katsotaan suurten yhtiöiden johtotehtävissä olevia naisia, taustalla on usein perintö, sukulainen tai aviomies, joiden avulla katto sivuutetaan. Entisaikoina talous hoidettiin piikojen ja lastenhoitajien avulla. Nyt naiselta vaaditaan kodinhoitoakin, sillä nousu hyville palkoille vie välttämättä jonkin aikaa.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon naisia on headhuntereiden listoilla. Arvelenpa, että listoilla kiertävät samojen miesten nimet, ja niiden sivuuttaminen on vaikeaa. Nykyään tuskin noustaan duunarista toimitusjohtajaksi, vaan kuvio on aivan erilainen. Tietysti naisella miesten maailmassa on joitakin etuja, mutta vähissä ne ovat. Myös lainsäädännön parannukset esimerkiksi äitiyslomaan ovat tuoneet omat ongelmansa.

Leena Niemi

insinööri, filosofian maisteri, Rauma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat