Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puheenkirjoittajat ovat tarpeettomia

Suomalaisuuteen istuu paremmin sellainen ajattelu, että tärkeintä on se, mitä sanotaan, ei se, miten sanotaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Antti Mustakallio ihmetteli (HS Mielipide 21.2.), miksei suomalaisilla huippujohtajilla ole puheenkirjoittajia ja miten sitä selittäisi kansainvälisessä konferenssissa.

Kerro heille, että onneksi Suomessa johtajat kirjoittavat puheensa itse, eikä heillä kulu siihen edes kauan aikaa. Lisää vielä, että myös useat poliitikot kirjoittavat puheensa itse. Kerro tämä kaikki ylpeänä.

Yhdysvalloissa harjoitellaan esiintymistä ja puhumista jo koulussa. Presidentiksi paras henkilö olisi rikas ja komea mies, joka pukeutuu hyvin ja puhuu uljaasti. Yhdysvalloissa menestyjän hyvyyttä mitataan hampaiden kunnolla.

Suomalaisuuteen istuu paremmin sellainen ajattelu, että tärkeintä on se, mitä sanotaan, ei se, miten sanotaan. Ajattelu on esiintymistä tärkeämpää. Sujuva puhe ja valkoisin paita eivät ole viisauden merkkejä.

Jos päättäjä ei itse määrittele sanomisensa sisältöä ja tapaa, niin saamme olla huolissamme. Jos johtaja käyttää puheenkirjoittajaa, mistä voimme päätellä, kuka on keksinyt sisällön?

Oliko Nokian lyhytaikaisen johtajan Stephen Elopin ”palava öljynporauslautta” -puhe hänen itsensä vai puheenkirjoittajan kömmähdys? Jos se oli Elopin oma keksintö, oli hyvä, että miehen oikea taso tuli heti selville. Jos se oli puheenkirjoittajan moka, huonolla puheella uhrattiin hyvä johtaja jo uran alkumetreillä.

Matti Remes

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat